tiistai 28. toukokuuta 2013

Erilaisia nähtävyyksiä osa 3: Suomen viimeinen puhelinkoppi?

Hitto, olen vuodessa edennyt peräti kolmanteen osaan tässä postaussarjassa. Aikamoinen vauhti ollut siis päällä. Mutta ei anneta sen haitata, vaan otetaan käsittelyyn sarjan kolmas kohde.

Muistatteko, kun joskus vanhoina hyvinä aikoina oli puhelinkoppeja? Siis lasisia koppeja, joissa oli yleisöpuhelin, josta pystyi soittamaan joko rahalla ladattavalla kortilla tai kolikoilla. Ei se haittaa, en minkään. Mutta kyllä niitä oli. Elokuvissa on tästä todisteita. Ja Kuopiossa.

Pakopaikka tai rauhan tyyssija, päätä ite
Voi olla, että tämä kyseinen yksilö on jopa Suomen viimeinen elossa oleva puhelinkoppi. Puhelinta siinä ei tosin ole, mutta koppiin voi aina mennä fiilistelemään. Tai pakoon, jos ympäröivä maailma ja ihmiset alkavat ahdistaa. Tai jos sattuu kaipaamaan rauhaa ja yksityisyyttä kännykkäpuhelun aikana.

Yksinäinen soturi sijaitsee Kuopion automuseon pihassa osoitteessa Puistokatu 22. Jos koppia menee ihailemaan, voi samalla käydä katsastamassa kauniita vanhoja ajoneuvoja museossa tai kahvilla samassa rakennuksessa sijaitsevassa Cafe Mobiilissa. Sieltä saa muuten lounastakin.

Peace man,

Helmi


Translation:

Phone boot, a historical relic found at Puistokatu 22. Maybe even the last one in Suomi. We love our cell phones so much.

1 kommentti: