tiistai 18. syyskuuta 2012

Hyviä kuvia

Mitä saadaan, kun yhdistetään Kuopion kunnallinen elokuvateatteri Kino Kuvakukko ja Itä-Suomen Yliopiston Ylioppilaskunnan (ISYY) elokuvakerho Hyvät Kuvat? – Tietenkin hyviä kuvia aina torstaisin.

Hyvät Kuvat on siis ISYY:n elokuvakerho, joka on avoin kaikille. Elokuvakerhon näytöksiin osallistuakseen ei siis tarvitse olla ylioppilaskunnan jäsen.

Hyvät Kuvat esittää Kino Kuvakukossa (Vuorikatu 27) vuosittain aina 24 elokuvaa (12 syksyllä ja 12 keväällä). Elokuvanäytökset ovat torstaisin ja näytöksiä on illassa kaksi: klo 17:30 ja klo 20:00. Molemmissa näytöksissä esitetään sama elokuva.

Kausikortti Hyvien Kuvien näytöksiin maksaa 20 euroa ja kortti oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin kulloisellakin kaudella esitettäviin elokuviin (syys- ja kevätkaudelle on molemmille omat korttinsa). Kortteja voi ostaa Hyvien Kuvien näytöksien yhteydessä niin kauan, kuin niitä on jäljellä. Näytöksiin pääsee ainoastaan kortilla eli niihin ei myydä yksittäislippuja.

Olen käynyt Hyvien Kuvien näytöksissä nyt joka syksy ja kevät viimeisen kolmen vuoden ajan ja ollut elokuvakerhon olemassaolosta suunnattoman onnellinen. Olen nimittäin niitä ihmisiä, joille iso osa elokuvanautintoa on nimenomaan elokuvateatteriin meno ja sen tunnelmasta nauttiminen. Ilman Hyviä Kuvia minun tuskin tulisi kuitenkaan käytyä elokuvissa kovinkaan usein. Nyt se on mahdollista viikottain, kun näytökset ovat aina tiettynä päivänä ja tiettyyn aikaan. Kerhon kausikortti on myös rikollisen halpa eli hinta ei nouse elokuvissa käynnin esteeksi.

Olen ollut myös todella iloinen Hyviin Kuviin valitusta ohjelmistosta, sillä mukana on aina sekä tunnetumpia ja suuremman suosion saaneita elokuvia kuin myös vähemmän tunnettuja marginaaliryhmän elokuvia. Erityisen tyytyväinen olen siitä, että kerhon ohjelmistossa on aina muunkin kuin englannin- ja suomenkielisiä elokuvia.

Hyvien Kuvien tämän syksyn ensimmäiset näytökset järjestettiin 13.9. ja ensimmäinen esitetty elokuva oli Oscar-skaboissakin hyvin pärjännyt mustavalkoinen mykkäelokuva the Artist. Elokuva sijoittuu 20–30-lukujen elokuvamaailmaan ja aikaan, jolloin äänielokuvat alkoivat haastaa mykkäelokuvat. Tarinasta löytyy vauhtia, vaarallisia tilanteita ja tietenkin myös rakkautta höystettynä upealla musiikilla ja muutamalla hienolla tanssinumerolla.

Mietiskelin hieman etukäteen, kuinka elokuvaa mahtaa jaksaa katsoa, mutta pelkoni oli aivan turha. Elokuva oli erittäin viihdyttävä ja oli hauska huomata, että hyvin pienelläkin selostuksella on pystytty luomaan elokuva, jonka juonessa on helppo pysyä kärryillä ja jonka tarinan kuljetusta dialogin puute ei häiritse. Pääosan esittäjät, Jean Dujardin ja Bérenicé Bejo, olivat myös aivan loistavia ja näyttivät aidosti 20–30-lukujen elokuvatähdiltä. Pidin siitä, että päätähdet eivät olleet kovin tunnettuja näyttelijöitä, koska illuusio aidosta mykkäelokuvasta säilyi näin paremmin. Suosittelen.

Hyvien Kuvien seuraavat näytökset ovat tulevana torstaina 20.9. ja tällöin esitysvuorossa on Carnage.

Hyvistä Kuvista ja sen syksyn ohjelmistosta löytyy lisätietoa Hyvien Kuvien ja Kino Kuvakukon sivuilta.

Peace man,

Helmi


Translation:

The Student Union of the University of Eastern Finland has a movie club called Hyvä Kuvat ('Good Pictures') which is open for everyone. The club shows movies (12 in autumn semester and 12 in spring semester) every Thursday at Kino Kuvakukko (Vuorikatu 27). The same movie is always shown at 6.30 pm and 8 pm, and the season card which entitles entrance to every movie costs 20 euros. Season cards can be purchased at the shows. 

It's a great idea and I've been an eager participant for three years already. Last Thursday we saw the Artist and this week it's going to be Carnage.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti